100 g orzechów nerkowca 100 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka mieszanki przypraw garam masala po 1 łyżeczce: kuminu, imbiru, curry, słodkiej papryki 1/2 łyżeczki cynamonu sól świeża kolendra do podania Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanym maśle. Składniki na marynatę: 600 g filetów z kurczaka 3 ząbki czosnku 200 g jogurtu naturalnego czubata łyżka mieszanki przypraw garam masala, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu Kurczaka pokroić w większą kostkę. Mięso marynowane jest przez noc w jogurcie i przyprawach, dzięki czemu jest aromatyczne i w połączeniu z sosem na bazie pomidorów, nerkowców i słodkiej śmietanki wprost rozpływa się w ustach. Zblendować na gładką masę. Kurczaka wraz z marynatą podsmażyć na innej, rozgrzanej patelni (można upiec w piekarniku). czubata łyżka masła najlepiej klarowanego 1 duża cebula 500 g pomidorów bez skórki (mogą być z puszki) Dodać pomidory, dusić na małym ogniu przez 15 minut. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i przyprawami. Przełożyć do sosu, wymieszać i dusić razem przez 10 minut.