Ciasto czekoladowe z kremem i malinami - składniki na krem czekoladowy: - 1 litr mleka - 3/4 szklanki cukru - 2 duże budynie czekoladowe (proszek: 2 x 64 g) - 3 łyżki mąki - 1,5 łyżki kakao - 250 g masła - 100 g mlecznej czekolady Ciasto czekoladowe z kremem i malinami - składniki na krem śmietankowy: - 500 ml śmietany kremówki 30% - 0,5 szklanki cukru pudru - 3 łyżeczki żelatyny - 1/3 szklanki wody Pozostałe składniki: - kilkanaście sztuk okrągłych biszkoptów - 350 g malin - gorzka czekolada Kremowe, pyszne ciasto z malinami składające się z dwóch warstw: czekoladowej i śmietankowej, którego dużą zaletą jest to, że nie wymaga pieczenia. Jak zrobić ciasto czekoladowe z kremem i malinami? - Formę do pieczenia o wymiarach 20 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Budyń zdejmij z ognia, dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło, energicznie wymieszaj. - Ciasto z malinami wstaw na kilka godzin do lodówki. Powstałą mieszankę wlej na gotujące się mleko i cały czas mieszając ugotuj gęsty budyń. - Na czas przygotowania kremu śmietankowego ciasto wstaw do lodówki. Pozostaw do ostudzenia, a następnie wyłóż na wierzchu budyniu umyte i osuszone maliny. Polecam Ci również inne przepisy na ciasta bez pieczenia: Źródło przepisu: przyslijprzepis.pl