Roladki schabowe po wiejsku - składniki: - 600-700 g schabu - 2 jajka ugotowane na twardo - 150 g wędzonej kiełbasy - 3 małe ogórki kiszone - 3-4 łyżeczki musztardy - 7-8 plasterków żółtego sera - przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, tymianek - dodatkowo: mąka, 2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia Ciekawe w smaku roladki schabowe z dodatkiem jajka na twardo, wędzonej kiełbasy, ogórka kiszonego, żółtego sera i musztardy. - Roladki panieruj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku, na końcu w bułce tartej. Jak zrobić roladki schabowe po wiejsku? - Schab oczyść, osusz, pokrój na plastry i cienki rozbij. - Każdy plaster mięsa posmaruj musztardą i dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem. Dodaj jajko i ogórki, smaż na niewielkiej mocy palnika przez kolejne 3 minuty.