Krem to tradycyjnie bita śmietana z kremowym serkiem, ale tym razem podzieliłam na dwie części i do jednej z nich dodałam garść rozgnieconych borówek... 1 i 3/4 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jako i 1 żółtko 1 szklanka zsiadłego mleka 100g stopionego masła 3/4 szkl borówek krem: 200g serka 300ml śmietany cukier puder do smaku garść borówek 0,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jako i 1 żółtko 1 szklanka zsiadłego mleka 100g stopionego masła 3/4 szkl borówek krem: 200g serka 300ml śmietany cukier puder do smaku garść borówek tradycyjnie mieszamy suche składniki z suchymi, mokre z mokrymi. Pieczemy w 170st ok 20-25 minut Śmietanę ubijajmy dodajemy serek miksujemy; dodajemy do smaku cukier puder. Krem dzielimy na dwie części do jednej dodajemy rozgniecione borówki i mieszamy. Krem dzielimy na dwie części do jednej dodajemy rozgniecione borówki i mieszamy. Śmietanę ubijajmy dodajemy serek miksujemy; dodajemy do smaku cukier puder.