Składniki na sałatkę warstwową z tuńczykiem: - 2 puszki tuńczyka o wadze około 150 g po odsączeniu (najlepiej w kawałkach i w sosie własnym) - średniej wielkości czerwona cebula - mała puszka kukurydzy (około 150 g po odsączeniu) - 4 jajka - około 150 g sera żółtego - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - łyżeczka ostrej musztardy - sól, pieprz Przygotowanie Świetnie sprawdzi się jako przekąska na imprezie, na świątecznym stole czy jako lunch do pracy. W szklanej salaterce układamy kolejno: tuńczyk, cebula czerwona, kukurydza, jajka, sos majonezowy i na wierzchu ser żółty. Sałatka Warstwowa Z Makaronem – Pyszna I Prosta Sałatka Ze Szprotkami Na Krakersach Warstwowa Sałatka Śledziowa Z Papryką Warstwowa Sałatka Z Brokułem I Kurczakiem Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Bardzo ją lubię, gdyż jest pyszna, sycąca, kolorowa i ładnie się prezentuje na stole. Sałatka warstwowa z tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym jest błyskawiczna do zrobienia i nie wymaga wiele pracy.