Składniki na kurczaka w musztardzie: około 5 udek z kurczaka (można wykorzystać inne części kurczaka np. skrzydełka) 6-7 ziemniaków 2 cebule sól, rozmaryn Na marynatę: 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki musztardy sarepskiej łyżka miodu (dałam lipowy) Kurczak w musztardzie i miodzie pieczony z ziemniakami i cebulą to sprawdzony przepis na pyszny i szybki obiad dla całej rodziny. Kurczaka smarujemy gruntownie marynatą i odstawiamy na minimum godzinę do lodówki (a najlepiej, żeby marynował się przynajmniej 12 godz). Warzywa układamy na dnie naczynia żaroodpornego, a na nich układamy kurczaka. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 15-20 minut, aby skórka z kurczaka się ładnie zarumieniła. Do kurczaka z ziemniakami wystarczy podać surówkę i obiad mamy gotowy.