Składniki (na około 14 chlebków): 4 jajka 4 łyżki serka Philadelphia lub jego zamiennika (np. Twój Smak Piątnicy) pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli szczypta czosnku w proszku (opcjonalnie, jeśli planujemy podać na słodko to pomijamy) Przygotowanie Białka oddzielamy od żółtek. Chlebki jajeczne to lekka i pyszna przekąska, którą można podać na wiele sposobów: jak kanapki z wędliną i warzywami; na słodko z dżemem, miodem i owocami, czy jako dodatek do sałatek i surówek. Na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia łyżką delikatnie układamy w odstępach okrągłe placki. Do białek dodajemy proszek do pieczenia i ubijamy na sztywną pianę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2017/11/lekkie-chmurka-chlebki-jajeczne/