Klopsy rybno- ziemniaczane.

Joanna
Obiad
15.04.2020 9:09
Klopsy rybno- ziemniaczane.

Składniki: 15 szt. 1 kg filetów z dorsza lub innej ulubionej ryby 500 g ugotowanych ziemniaków 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 jajka pół pęczka posiekanego koperku sól i pieprz do smaku ulubiona przyprawa do ryb Cebulę obrać i zeszklić na niedużej ilości oleju, pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć dosłownie 2 min. Ziemniaki, rybę, cebulę, jajka, koperek i mąkę ziemniaczaną wymieszać dokładnie ręką. W razie konieczności dosypać mąki ziemniaczanej, wszystko zależy od odmiany ziemniaków i od tego czy ryba jest świeża czy mrożona. Formować w rękach zgrabne dość spore klopsy, następnie obtoczyć w bułce tartej. Można podać z sosem pieczarkowym lub jak u nas z ulubioną surówką. Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia klopsów olej do smażenia Przygotowanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie jak do obiadu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/2020/04/klopsy-rybno-ziemniaczane/