Placki z cukinii z serem cheddar i chili z dodatkiem pieczarek w śmietanie

Agnieszka
Obiad
27.08.2020 13:57
Placki z cukinii z serem cheddar i chili z dodatkiem pieczarek w śmietanie

Placki z cukinii - 1 mała cukinia - 1/2 cebuli - 60 g sera cheddar - 3 łyżki mąki pszennej - 1 jajko - 1 łyżka jogurtu naturalnego - chili (ilość papryczki w zależności, jaką ostrość dań lubisz) - 2 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę) - sól - pieprz - szczypta suszonego oregano - szczypta suszonego tymianku - olej rzepakowy Zetrzyj na dużych oczkach tarki cukinię oraz ser. Pieczarki w śmietanie - kilka oczyszczonych pieczarek - 50 ml śmietany 30% - 1 łyżeczka octu winnego - 1 mała cebula - 1 łyżka klarowanego masła - szczypta suszonego estragonu - sól, pieprz Na maśle klarowanym podsmaż pokrojoną cebulę, następnie dodaj pieczarki przekrojone na pół, przypraw wszystko solą, pieprzem oraz suszonym estragonem.