– 225g makaronu pełnoziarnistego (lub bezglutenowego) – 150g skyru waniliowego Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przepis na 3 porcje, jedna to ok. 344kcal, B: 17,6g, T: 2,7g, W: 59,4g. Składniki: – 250g borówek Przepis ten sprawdzi się z prawie wszystkimi owocami, więc jest świetną propozycją na awaryjny posiłek, kiedy nie mamy za dużo czasu na gotowanie. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Borówki miksujemy ze skyrem na gładki sos 1 min/obr. Czas przygotowania uzależniony jest od czasu gotowania makaronu, ale u mnie trwało maksymalnie 10 minut wliczając czas zagotowania wody. 4-10, stopniowo zwiększając obroty. 3. Ugotowany makaron mieszamy z sosem. Borówki blendujemy ze skyrem na gładki sos.