Makaron po chłopsku

Obiad
27.08.2020 13:06
Makaron po chłopsku

Składniki: 350 g ulubionego makaronu np. świderki, kolanka, penne 150 g kiełbasy myśliwskiej 100 g surowego, wędzonego boczku 250 g pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 1 opakowanie przecieru pomidorowego (500 g) szczypta soli, szczypta brązowego cukru, pieprz, oregano, bazylia, tymianek Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Dodatek warzyw może się zmieniać w zależności od zasobów naszej lodówki, ale obowiązkowym punktem jest dobrej jakości kiełbasa, wędzony boczek i pomidorowy sos : ) Następnie na patelnię dodać paprykę i cukinię pokrojone w kostkę, smażyć wspólnie kilka minut. Podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni (bez dodatku tłuszczu) do czasu, aż mocno się zarumienią. Dodać pokrojone w mniejsze kawałki pieczarki, smażyć do czasu aż odparują wodę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/makaron-po-chlopsku/