Potrzebujemy: - 2 bakłażany - 1 cebulę czerwoną - pęczek szczypioru - trochę pietruszki - 2 garście startej mozzarelli - 6 łyżek mąki - 4 jajka - sól I pieprz do smaku Umyte bakłażany kroimy w kostkę, maksymalnie 1 na 1 cm. W innej misce rózgą mieszam jajka i mąkę na gładkie ciasto, doprawiam je do smaku. Smażę 2-3 minuty, by się lekko zezłocily z jednej strony, po czym delikatnie przewracam łopatką. Do ciasta dodaję starty ser, jeszcze raz mieszam, po czym dokładam warzywa z drugiej miski. Pozdrawiam M. #lyzkawzupie #recept #wegetarianizm #wege #wegefood #instafood #kochamgotowac #kochamjesc #loveit #lovefood #lunch #lunchbox #kotlet #kotletwegetariański #zerowaste #plackizbakłażana #bakłażan #baklazan #eggplanet #eggplants Ok...wczoraj próbowałam narobić wam smaka na bakłażana, mam nadzieję że się udało.