Do przygotowania w 30 minut 🙂 Składniki na masę budyniową: 750 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka cukru waniliowego 150 g masła Dodatkowo: 25 – 28 herbatników 500 g porzeczek 2 garście płatków migdałów Dno i boczki tortownicy lub miseczki o średnicy 24 cm wykładam herbatnikami (jeśli przygotowujesz deser w pucharkach, pokrusz po 2 ciastka do każdego pucharka). 650 ml mleka zagotowuję z masłem, w 100 ml mleka rozprowadzam mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz cukier waniliowy. Mleko z mąką dodaję do gotującego się mleka z masłem intensywnie mieszając, żeby nie powstały grudki. Jeśli chcesz uniknąć krojenia deseru (który trzęsie się jak budyń 😉) , możesz przygotować go od razu w pucharkach. Deser budyniowy z porzeczką nakłada się najlepiej wielką łyżką 😊