Spód z herbatników: 100 g herbatników 70 g masła Kolorowa masa: 250 g mascarpone 150 ml śmietanki 30 % 1/2 opakowania galaretki np. agrestowej 1/2 opakowania galaretki np. jagodowej 1 płaściutka łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru lub więcej do smaku do białej masy 2-3 łyżki jagód mrożonych 6-7 sporych truskawek pokrojonych na ćwiartki jeśli macie agrest możecie go dodać do masy zielonej mini biszkopciki lub biszkopty do przedzielenia mas 1 łyżkę cukru pudru Na koniec tych upalnych dni i z okazji 5 urodzin bloga które będą w ten poniedziałek, przygotowałam takie ciacho. 6. Do drugiej części agrestowej galaretki, dodajemy kolejną 1/3 masy, mieszamy i jeśli mamy agrest to go dodajemy, mieszamy i wykładamy delikatnie na masę fioletową i znów do lodówki. Napęczniała żelatynę zalewamy odrobiną gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i odczekujemy aż przestygnie, następnie dodajemy do niej 1 łyżkę masy mascarpone aby zahartować żelatynę aby się nie zważyła w masie. 5. Do pierwszej jagodowej galaretki dodajemy 1/3 masy, mieszamy, a następnie dodajemy jagody i znów krótko mieszamy. 7. Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody aby napęczniała, w tym czasie układamy warstwę z mini biszkopcików na masie agrestowej. 2. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 80 ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia (możemy je wystudzić w misce z zimną wodą)3.