Na 8 sztuk: 400 g piersi z indyka 150 g mrożonego szpinaku (waga po odmrożeniu i odcedzeniu) 5 suszonych pomidorów z oleju 1 średnia czerwona cebula 1 duży ząbek czosnku 1 mała kajzerka 1 jajko L 1 łyżeczka suszonych pomidorów w proszku sól pieprz 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów Takie kotleciki, to nie tylko smaczny obiad na ciepło, z powodzeniem możemy je spakować do lunch-boxu i zjeść z warzywami na drugie śniadanie w pracy. Mięso z piersi indyka łatwo i szybko się przygotowuje, a do tego jest niezliczona ilość potraw, które można z niego zrobić. Mięso z piersi indyka to jedno z najchudszych i najzdrowszych mięs, bogate w minerały i witaminy. Ja wymyśliłam fit kotleciki-soczyste nie przesuszone mięso w towarzystwie szpinaku, doprawione czosnkiem, cebula i przepysznymi słodkimi suszonymi pomidorami z oleju. Pierś z indyka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i zmielić. Formować kotleciki, które smażyć na średnim ogniu z obu stron.