Przepis
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 80 g masła
- 6 łodyg rabarbaru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Rabarbar obrać i pokroić w drobną kostkę. Włożyć do miski i posypać łyżką cukru, odstawić.
2. Masło rozpuścić i odstawić do ostudzenia.
3. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
4. Dodać mleko, mąkę, proszek do pieczenia oraz masło, zmiksować wszystkie składniki.
5. Wsypać rabarbar i wymieszać.
6. Przełożyć do 3/4 wysokości papilotek.
7. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-40 min.