Zupa krem z patisonów

Zupy
10.08.2020 10:56
Zupa krem z patisonów

Składniki na około 4-5 porcji: około 800 g patisonów (po obraniu) duża cebula 3 średnie ziemniaki 100 ml słodkiej śmietanki 30% lub mleczka kokosowego łyżka masła, oliwy lub oleju sól i pieprz W rondlu rozgrzej masło. Możesz ją urozmaicić wrzucając dodatkowe warzywa – wtedy stanie się pożywniejsza, ale też zmieni swój kolor zależnie od tego, co dodasz (np. marchewkę, natkę pietruszki). Zupa jest bezpieczna dla osób z alergią/nietolerancją na gluten, a tym, którzy unikają nabiału, polecam zastąpienie śmietanki mleczkiem kokosowym lub innym mlekiem roślinnym. …na obiad …na kolację …dla gości Smaczna zupa, którą przygotujesz łatwo i szybko🙂 Zupę możesz wzbogacić dodając więcej warzyw np. marchewkę, korzeń pietruszki lub selera, cukinię, groszek, czosnek, natkę pietruszki, koperek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/krem-z-patisonow/