W ofercie znaleźć można miód z kurkumą i pieprzem cayenne, z czarnuszką i czarnym bzem, z kakao, z maliną, z czarna porzeczką, z miętą, cynamonem a nawet imbirem i czosnkiem! A poniżej moje trzy propozycje i przepisy, w których zastosowałam miód z maliną, czarną porzeczką i z cynamonem :) Składniki: (1 porcja) - 1 kopiasta łyżeczka miodu z czarną porzeczką Pasieki Rodziny Sadowskich - 2 łyżeczki masła - 1 duże jajko - 1/3 szkl. Rożki francuskie z cynamonem Składniki: (15 szt.) - 2 łyżki miodu z cynamonem Pasieki Rodziny Sadowskich - płat ciasta francuskiego o wym. 25x50 cm. - 1 łyżeczka masła - cukier puder do posypania Piekarnik rozgrzej do 220°C. Składniki: (2 porcje) - 1 łyżka miodu z maliną Pasieki Rodziny Sadowskich - 120 g. chudego twarogu - 3 łyżeczki jogurtu naturalnego - 2 kromki chałki - maliny i listki mięty do podania Twaróg wymieszaj z jogurtem i miodem. Wraz z członkami miodnej rodziny i ich przyjaciółmi pracuje około 100 milionów pszczół zamieszkujących około 1800 uli, które podróżują w kilkudziesięciu wędrownych pasiekach zapylających pola Mazowsza i Kujaw. Na środek każdego kwadratu połóż odrobinę miodu z cynamonem i złóż w trójkąty. Miód z cynamonem zapewne będzie u mnie w użyciu przez całą jesień i zimę... i nie tylko! W międzyczasie w rondelku rozpuść masło i wymieszaj z miodem. Wyjmij dutch baby z pieca i ułóż na wierzchu owoce w miodzie. A no dlatego, że producenci poza powszechnymi rodzajami miodów, jak np. miód wielokwiatowy, rzepakowy, lipowy, gryczany, spadziowy - wytwarzają również miody z różnymi dodatkami. Miody z maliną, porzeczką czy miętą są świetnym i zdrowym słodzikiem orzeźwiających lemoniad. Ułóż rożki na papierze do pieczenia i posmaruj z wierzchu roztopionym masłem. Piekarnik rozgrzej do 220°C. Jajko zmiksuj z mąką, mlekiem, solą i wanilią. Ostatnio miałam okazję testować produkty Pasieki Rodziny Sadowskich i od razu pojawiło się w głowie mnóstwo pomysłów na zastosowanie miodów innych niż wszystkie. I wszystkie z wykorzystaniem pysznych miodów smakowych.