Burger bez mięsa.

Magdalena
Obiad
09.08.2020 15:27
Burger bez mięsa.

Składniki : bułki burgerowe 4 sztuki komosa ryżowa(ugotowana) batat upieczony (ok 1/2 kg) z chili i czosnkiem puszka fasoli czerwonej (rozdrobnionej widelcem) avocado pokrojone w plasterki cebula czerwona (karmelizowana)3 sztuki na sos :jogurt, majonez, czosnek, kolendra, musztarda francuska Sól i pieprz rucola, lub sałata Ser w kostce Układamy na papier do pieczenia i pieczemy 20-25 minut w temperaturze ok 190° Avocado kroimy w plasterki. Że skoro burger bez mięsa to czy będzie ok. Czy będzie ok, jeśli oszukamy nawet mięsożerców. No to składamy burgerka 😊 Bułeczkę opiekamy, układamy rukolę, avokado, naszego burgera, kotleta serowego, karmelizowana cebulkę, sosik i ponownie przykrywamy bułką. Ok. Jest to wege burger z komosy ryżowej(quinoa) batatów i czerwonej fasoli. Ser w kostce kroimy na plastry, takie grubsze, panierujemy i smażymy. Że skoro burger to…czy może być bez mięsa? Quinoa mieszamy z batatem, fasolą, solą pieprzem i chili.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lyzkawzupie.art.blog/2020/07/16/burger-bez-miesa-%f0%9f%a4%94/