Składniki
Kofty
- 500 g mielonej jagnięciny *
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka kolendry mielonej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 2 łyżki posiekanej mięty
- 2 łyżki oliwy Extra Vergine
- 1 łyżeczka kuminu rzymskiego
- ½ łyżeczki cynamonu
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka soli
Przepis
Kofty
- Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez pół godziny. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Mieloną jagnięcinę przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę, miętę, oliwę oraz pozostałe przyprawy. Całość dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Z tak przygotowanego mięsa formujemy na patyczkach do szaszłyków 8 zgrabnych, lekko podłużnych kotlecików.
https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/grillowane-kofty-jagniece/