Grillowane kofty jagnięce

Kofty Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez pół godziny. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Mieloną jagnięcinę przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę, miętę, oliwę oraz …

Grillowane kofty jagnięce

Składniki

Kofty

  • 500 g mielonej jagnięciny *
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kolendry mielonej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • 2 łyżki oliwy Extra Vergine
  • 1 łyżeczka kuminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka soli

Przepis

Kofty

  • Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez pół godziny. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Mieloną jagnięcinę przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę, miętę, oliwę oraz pozostałe przyprawy. Całość dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Z tak przygotowanego mięsa formujemy na patyczkach do szaszłyków 8 zgrabnych, lekko podłużnych kotlecików.

https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/grillowane-kofty-jagniece/

Polecane