Sałatka: - kilka pomidorków koktajlowych, - miks sałat. Dressing: - 1 łyżeczka oliwy z oliwek, - 1 łyżeczka musztardy stołowej Kętrzyński, - 1 łyżeczka soku z cytryny, - 1 łyżeczka syropu klonowego, - 1 łyżeczka przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem. Podduszone warzywa kładziemy na spód blaszki na to kładziemy pierś kurczaka, posypujemy papryką pocięta w słupki, przykrywamy 1 plastrem sera i po 1 łyżce majonezu na 1 części piersi. Składniki: - podwójna pierś kurczaka, - 4 plasterki żółtego sera, - 4 pieczarki, - 1 cebula, - 1/2 czerwonej papryki, - 4 płaskie łyżki majonezu Kętrzyński o smaku cebulki, - 4 plastry żółtego sera, - przyprawa gyros. Podajemy z młodymi ziemniaczkami pieczonymi lub z wody z masełkiem i z koperkiem. Pierś kurczaka tniemy na 4 części (filetujemy na kotlety), posypujemy z dwóch stron przyprawą gyros.