Składniki: Marynata: - 2 łyżki jogurtu greckiego, - odrobina soku z limonki, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżeczki mieszanki garam masala, - 1/2 łyżeczki kurkumy, - szczypta cynamonu, - szczypta mielonego kardamonu, - 1-2 łyżeczki curry, - 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki, - łyżka sosu sojowego. - 1/2 łyżeczki mielonych ziaren kolendry, - 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego. Pozostałe: - ok. 200 g pokrojonej dyni, - 5 udek bez kości, - kilka plasterków imbiru, - klarowane masło do smażenia, - 1 duża cebula, - 1 puszka pomidorów (z sosem), - 1/2 szklanki zmielonych orzechów nerkowca, - 1/2 szklanki śmietany 18% - 1/2 szklanki mleczka kokosowego i ew. łyżka cukru trzcinowego, - brokuł. Wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę. Po ok. 2 minutach dodajemy udka kurczaka pokrojone w większą kostkę, obsmażamy, następnie dodaję pomidory, dynię, mleczko kokosowe. W tym czasie cebulę kroję w piórka, dusimy na maśle razem z imbirem.