Stek wołowy z antrykotu z talarkami ziemniaków

Anna
Obiad
22.07.2018 11:28
Stek wołowy z antrykotu z talarkami ziemniaków

Stek z antrykotu wołowego z talarkami ziemniaków :) MNIAM! - 300 g wołowego antrykotu, - 1 łyżka oleju, - 1 łyżka masła Ghee, - sól morska (gruboziarnista), - pieprz (świeżo zmielony), - rozmaryn (w doniczce), - odrobina masła (położona na mięso po usmażeniu). Gdy mięso nabierze pokojowej temperatury smażymy na rozgrzanym oleju z odrobiną masła Ghee z każdej strony po 2 min. Następnie znów odwracamy mięso i smażymy kolejne 2 min. z każdej strony - stek będzie dobrze wysmażony, gdyż takie lubię. Kładziemy na nie odrobinę masła, dopiero na tym etapie solimy gruboziarnistą solą, kładziemy gałązkę rozmarynu. Wykonanie: Na godzinę przed smażeniem wyjmujemy mięso z lodówki, myjemy, osuszamy. Steki wyjmujemy z patelni i kładziemy na drewnianą deskę - mają odpocząć przed jedzeniem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://anamarisworld.blogspot.com/2018/07/stek-z-antrykotu-woowego-z-talarkami.html