Rurki z dżemem i kokosową masą twarogową

Ewa
Desery
04.08.2020 8:55
Rurki z dżemem i kokosową masą twarogową

1 op. ciasta francuskiego xl 70 g wiórek kokosowych 250 g półtłustego twarogu 50 g cukru pudru 1 op. cukru wanilinowego 150 g śmietanki 30 % dżem z czarnej porzeczki 1 jajko Ciasto francuskie kroimy na paseczki o szerokości około 2,5 – 3 cm. Wiórki kokosowe miksujemy w rozdrabniaczu tak długo, aż zaczną zbijać się w jedną całość (początkowo powstanie z nich mączka i dopiero po dłuższym miksowaniu wydzieli się tłuszcz. Udostępnij Zapisz Pyszne rurki z kokosową masą twarogową oraz przełamującym jej słodycz dżemem z czarnej porzeczki, to doskonały deser dla dużych i małych łasuchów. Rękaw cukierniczy rozkładamy na blacie i wkładamy do środka dżem porzeczkowy, starając się rozkładać go na połowie worka. Rozkładamy (na leżąco) na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Przygotowaną masą napełniamy przestudzone rurki (równocześnie powinny się wyciskać obie masy – twarogowa i dżem).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/08/04/rurki-z-dzemem-i-kokosowa-masa-twarogowa/