Orzechowe ruloniki

Ewa
Desery
08.07.2019 12:18
Orzechowe ruloniki

Masa: - 100 g masła - 50 g cukru pudru - sok wyciśnięty z 1 pomarańczy (zastąpiłam około 1/2-3/4 łyżeczki ekstraktu pomarańczowego) - 1 op. cukru wanilinowego - dżem pomarańczowy - 70 g białej czekolady Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciasto: - 5 białek - 80 g drobnego cukru - 30 g mąki pszennej - 40 g mielonych orzechów laskowych (można zmieszać z drobno posiekanymi) Jeśli więc planujecie z bliską Wam osobą spotkanie przy kawie, takie ciasteczko z pewnością dodatkowo umili Wam wspólny czas. Orzechowe ruloniki Orzechowo-białkowe ciasteczka z konfiturą pomarańczową i maślaną masą to pyszna i niebanalna opcja na deser. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puch. Schłodzone roladki kroimy na plastry/ruloniki o długości ok. 5-6 cm. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę z wyposażenia piekarnika. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/07/08/orzechowe-ruloniki/