🙂 Babeczki jogurtowe z borówkami Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 2.9 /5 ( 7 zagłosowano ) SKŁADNIKI Babeczki jogurtowe: 250 g borówek lub jagód (można również użyć innych owoców) 250 g mąki pszennej 150 g cukru 150 g jogurtu naturalnego 100 g masła 2 jajka skórka starta z 1 niewoskowanej cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Lukier: 100 g cukru pudru 2-3 łyżki wrzątku 2 łyżki soku z cytryny borówki do dekoracji (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Babeczki jogurtowe (Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej). Pisząc dla Was ten przepis na babeczki jogurtowe z borówkami, zastanawiam się, dlaczego jeszcze nie pojawił się on na blogu… Ten przepis to doskonała baza do babeczek z ulubionymi składnikami, ale chociaż raz musicie ich spróbować z borówkami — na pewno nie pożałujecie! Oczywiście takie babeczki jogurtowe można przygotować nie tylko z borówkami, ale i z dowolnymi innymi owocami. Zacząłem je piec chyba jeszcze z dobre kilka lat wcześniej, zanim założyłem tę stronę i od tego czasu nie było lata, żebym ich nie przygotował. 🙂 Obok australijskich babeczek waniliowych z lukrem i malinami to zdecydowanie mój ulubiony przepis na muffinki. W misce połącz mąkę pszenną z cukrem, proszkiem do pieczenia, solą oraz skórką cytrynową.