Klasyczna wersja podania fasolki: Fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle podana do jajek sadzonych na boczku z ziemniakami puree i mizerią z ogórków jest wg mnie najsmaczniejsza i najprostsza w wykonaniu. Składniki na 2 porcje: 500 g fasolki szparagowej 1 łyżeczka – sól 1/2 łyżeczki – cukier 2 łyżki – bułka tarta 2 łyżki – świeże masło Przygotowanie: Z fasolki obcinamy końcówki, dokładnie płuczemy. Jednym z takich tradycyjnych przepisów jest fasolka szparagowa z bułką tartą. Smacznego, mi nawet fasolka szparagowa z bułką tartą smakuje, gdy jest już zimna. Smacznego, mi nawet fasolka szparagowa z bułką tartą smakuje, gdy jest już zimna. Najlepiej nam fasolka szparagowa smakowała podana klasycznie: z bułką tartą i masłem. Fasolka szparagowa z bułką tartą . Tak mi zostało do dzisiaj, mogę zjeść samą fasolkę i nie potrzebuję do niej żadnego dodatku, no może jajko sadzone i młode ziemniaki z koperkiem .