Brukselka z piekarnika

Weronika
Obiad
11.02.2020 16:00
Brukselka z piekarnika

Składniki: 1 kg brukselki 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku gałązka rozmarynu 1/2 szklanki orzechów włoskich sól, pieprz Przygotowanie: - brukselki obrać z wierzchnich, przebarwionyxh listków, podciąć głąbiki i przekroić na pół. Między brukselką umieścić 2 ząbki czosnku w łupinkach, przecięte na pół - piec w 180*C 20 minut. 5 minut przed końcem pieczenia dorzucić na blaszkę posiekane orzechy włoskie - zrumienione brukselki są gotowe do podania SMACZNEGO ! To najlepszy czas na brukselkę i naprawdę warto wykorzystać potencjał zdrowotny tych maleńkich zielonych kapustek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/02/brukselka-z-piekarnika.html