Przepis wieki temu podpatrzyłam na blogu Lejdi of the house 200g dowolnego makaronu 200g zielonego groszku 1/2 pęczka mięty (tylko oberwane listki) 50g śmietanki 30% kawałek pieczonego kurczaka 200g zielonego groszku 1/2 pęczka mięty (tylko oberwane listki) 50g śmietanki 30% kawałek pieczonego kurczaka Odcedzamy zostawiamy trochę groszku w całości, a resztę miksujemy z miętą i śmietanką na gładką masę doprawiając do smaku Do pesto wrzucamy odcedzony, gorący makaron z powrotem do garnka i mieszamy z groszkowym pesto i rozdrobnionym kurczakiem. Odcedzamy zostawiamy trochę groszku w całości, a resztę miksujemy z miętą i śmietanką na gładką masę doprawiając do smaku Do pesto wrzucamy odcedzony, gorący makaron z powrotem do garnka i mieszamy z groszkowym pesto i rozdrobnionym kurczakiem. W drugim garnku gotujemy wodę na groszek; do lekko posolonego wrzątku wrzucamy groszek, i gotujemy ok 3-4 minuty.