Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka gorącej wody 2-3 łyżki oleju 1/4 łyżeczki soli Farsz: 900 g. szpinaku mrożonego 1/2 łyżki masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz 150 g. sera żółtego Wykonanie: Na patelni roztopić masło. Gotowe pierogi układać na ściereczce i przykryć drugą ściereczką, żeby nie obeschły. Uformować kulę i zostawić pod przykryciem na 15-20 minut żeby odpoczęło. Jedną część, zostawiłć pod przykryciem, a druga cienko rozwałkować na stolnicy podsypując mąką. Następnie na jednym kole ułożyć łyżeczkę farszu i przykryć drugim kołem. Po tym czasie, ciasto podzielić na dwie części. Naszło mnie ostatnio na pierogi ze szpinakiem. Wrzucać pierogi na wrzątek, partiami. Z mąki wody i oleju zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Wyciągać łyżką cedzakową na talerz. Następnie dodać przeciśnięty czosnek i przyprawić dość sporo, solą i pieprzem.