😉 Składniki na karkówkę w marynacie miodowo-musztardowej: 1,5 kg karkówki 2 łyżki musztardy 1 łyżka miodu 2 łyżki ketchupu pikantnego sól pieprz majeranek papryka słodka czosnek niedźwiedzi 3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 4 ząbki czosnku Przygotowanie: Mięso kroimy w plasterki i wkładamy do miski. Karkówka po upieczeniu jest mięciutka i rozpływająca się w ustach, z wytopionego tłuszczu proponuję zrobić sos Warto mieć na uwadze, że pieczone mięso jest mniej kaloryczne niż smażone, dlatego jest też dla nas zdrowsze. Smakowita pieczona karkówka w marynacie miodowo-musztardowej, idealna na niedzielny obiad.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://gotujzprezesem.pl/2016/08/pieczona-karkowka-w-marynacie-musztardowo-miodowej/