Składniki na sałatkę warstwową z makaronem: 150 g drobnego makaronu np. muszelki lub koraliki 500 g bobu 5 jajek 2 pomidory 400 g żółtej fasolki szparagowej 100 g sera żółtego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Wsadzamy ją do garnka, zalewamy wodą, dodajemy pół łyżeczki soli i gotujemy do miękkości (można również ugotować ją na parze). Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórek. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w niezbyt drobną kostkę. Sałatka warstwowa z makaronem, bobem i pomidorami jest pyszna, sycąca i pięknie się prezentuje na stole. To idealna przekąska na imprezie w sezonie letnim, kiedy pod dostatkiem mamy świeżych warzyw. Jeśli szukasz niebanalnego przepisu na wegetariańską sałatkę, ten z pewnością cię zainteresuje! W dużej przezroczystej misce układamy kolejno: makaron, bób, jajka, pomidory, fasolkę, sos czosnkowy i ser żółty.