Składniki: - 2 garści roszponki - około 50 g szynki dojrzewającej np. parmeńskiej - 1 burrata - 1 brzoskwinia - 1 awokado - 1 łyżeczka masła - 2 łyżki musztardy - 1-2 łyżki oliwy - 1 łyżka miodu - sok z 1 cytryny - sól, pieprz Wykonanie: Brzoskwinię kroimy na cząstki. Następnie kładziemy plasterki szynki, obrane i pokrojone w plasterki awokado (doprawione solą, pieprzem i skropione sokiem z cytryny), grillowaną brzoskwinię oraz burratę. Na patelni grillowej rozgrzewamy masło, następnie grillujemy brzoskwinię z dwóch stron przez około 2-3 minuty. Roszponkę wykładamy na talerz.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://blog.karolinapolkowska.pl/2020/07/saatka-z-grillowana-brzoskwinia-szynka.html