Składniki: 500 g ugotowanej zielonej fasolki szparagowej około 250 g kurek 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego kilka gałązek tymianku sól, pieprz 1 łyżka octu jabłkowego/soku z cytryny 1 łyżka oleju lnianego - opcjonalnie Przygotowanie: kurki oczyścić z piasku i igiełek wg przepisu z bloga. Większe kurki pokroić na połówki lub ćwiartki na patelni zeszklić na maśle pokrojoną cebulę, dodać przygotowane kurki i smażyć, aż puszczą sok, a następnie wyparuje cały z patelni ugotowaną fasolkę pokroić w kilkucentymetrowe kawałki, dodać do kurek i krótko obsmażyć.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/07/fasolka-szparagowa-z-kurkami.html