Spaghetti z cukinii z pieczoną cieciorką i batatem

Agnieszka
Sałatki
17.07.2020 12:21
Spaghetti z cukinii z pieczoną cieciorką i batatem

Nie doliczamy do tego żadnej marży! Składniki: 2 średnie cukinie 400 ml cieciorki 1 batat 1 łyżka wędzonej lub słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego czosnku ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego (opcjonalnie) 2-3 łyżki siekanej pietruszki 2 łyżki oleju Sól Pieprz Pesto 6 suszonych pomidorów zalewy 4 łyżki tartego parmezanu 4 łyżki natki pietruszki 8 łyżek oleju 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Kup składniki bez wychodzenia z domu Czy wiesz, że wszystkie składniki potrzebne do przygotowania tego przepisu (i innych dań) możesz zamówić bezpośrednio z naszego bloga we frisco.pl – z dostawą do domu! Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, wysyp na niego cieciorkę i batata, wsyp łyżkę papryki, łyżeczkę czosnku i pieprz kajeński. Wyraziste pesto z suszonych pomidorów daje mdłej ze swej natury cukinii prawdziwego kopa, a cieciorka i batat – ognia. Krok 3 Zrób pesto: przełóż do miksera suszone pomidory, parmezan, pietruszkę i sok z cytryny – zmiksuj. Krok 2 W międzyczasie Umyj cukinie, wytnij obieraczką do warzyw spaghetti lub pokrój w cienkie paski. Jeśli nie masz czasu, a chcesz zjeść coś pysznego, to spaghetti z cukinii będzie doskonałym rozwiązaniem. Spaghetti z cukinii i podpiekanych warzyw to doskonała sałatka, połączenie świeżych i pieczonych składników. Smaż na dość intensywnym ogniu 10-12 minut, aż ziemniak będzie miękki. Nastaw temperaturę na 220 stopni i piecz warzywa przez 15 minut. Tu uwaga: cieciorkę i batata możesz upiec w piekarniku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/spaghetti-z-cukinii-z-pieczona-cieciorka-i-batatem/