Zobaczcie krótki film jak zrobić to ciasto krok po kroku👇👇👇 Zagniatamy gładkie ciasto z podanych składników,dzielimy je na dwie części ,pierwszą zawijamy od razu w folię spożywczą a do drugiej dodajemy płatki migdałowe i zagniatamy ciasto jeszcze raz żeby się połączyło z płatkami i również zawijamy w folię spożywczą,obie części ciasta schładzamy w lodówce przez ok 30 min . do kawki niedzielę i szybkie do zrobienia Składniki: Na ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 250 g zimnego masła 100 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka dodatkowo: 40 g płatków migdałowych 5 łyżek cukru 1,2 kg wydrylowanych wiśni 1 budyń śmietankowy (60 g ) Cukier puder do posypania Przygotowanie : Wydrylowane wiśnie mieszamy z 5 łyżkami cukru (ilość możecie zwiększyć jeśli wiśnie mocne kwaśne,lub pominąć jeśli nie są surowe tylko z syropu) i odstawiamy na kilka minut. Ja odstawiam wiśnie na sitku wtedy sok który puszczą nie trafi na ciasto.