🙂 Keto burger w cukinii Keto burger w cukinii – super grillowe danie Dzisiaj właśnie postanowiłam przełamać ten schemat prezentując fajny sposób na danie z grilla – keto burger wołowy w cukinii. Sezon grillowy w rozkwicie, ale nie przekłada się to wcale na ilość przepisów na dania z grilla na blogu… 🙂 Otóż dania z grilla z reguły są dość mało skomplikowane, na tyle proste i dobrze znane, że nie ma sensu podawać na nie przepisu. Może to być zwyczajowy ogórek kiszony lub małosolny oraz świeży pomidor, a także surówka w typie colesław’a lub też w wersji ekspresowej – zielenina z pomidorem w oliwie. No przynajmniej w moim wydaniu nie wyglądają one jakoś super fotogenicznie, tym bardziej, że w naszym zwyczajowym grillującym gronie występuje tendencja do mocnego wypiekania dań z grilla. Może po oficjalnym przyznaniu się do tego niecnego procederu będę zwracać na to większą uwagę i wreszcie dania z grilla będą miały szansę zaistnieć na łamach bloga… Wiem, że nie powinno się tak robić, ale akurat tak się składa, że wszyscy tak właśnie lubimy… Zostawiam Was więc z przepisem na letniego keto burgera w cukinii i życzę udanego grillowania! Kładzie się je na ruszt i na tym praktycznie proces się kończy. No bo co tu się rozpisywać na temat karkówki czy kiełbasy z grilla? Jak to zwykle bywa, także tutaj nie ma jakiejś szczególnej filozofii – mięso jest po prostu zawinięte w plastry cukinii. Jest to alternatywa dla innej popularnej niskowęglowodanowej wersji burgerów, czyli burgera w sałacie, który pojawia się u nas regularnie przez okrągły rok. Swoją drogą ten post to dla mnie okazja do refleksji w tym temacie, bo właściwie dopiero teraz zdałam sobie z tego faktu sprawę.