Smażyć do ścięcia masy podawać natychmiast po usmażeniu SMACZNEGO ! Letni omlet z pierwszymi kurkami i świeżym szpinakiem to dobry pomysł na posiłek na każdą porę dnia, idealny na lekki obiad lub kolację. Jajka rozbiłam w 2 miseczkach, a omlety smażyłam na 2 patelniach jajka wylać na posmażone grzyby ze szpinakiem i smażyć na średnim ogniu. Dodać przygotowane kurki i podsmażać przez kilka minut, na końcu dodać szpinak i trzymać na patelni do momentu, aż straci objętość jajka z mlekiem roztrzepać tak, by uzyskać napowietrzoną, jednolitą masę. Podciąć ogonki, większe grzybki przekroić na pół lub ćwiartki szpinak umyć i odwirować w wirówce do sałaty obraną cebulę i czosnek posiekać, następnie podsmażyć na rozgrzanym maśle.