Składniki: 250 g. twarogu 3/4 szklanki cukru 3 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju 1/3 szklanki mleka 1 gruszka Dodatkowo: 1/2 tabliczki czekolady deserowej 2-3 łyżki mleka garść orzechów ziemnych Wykonanie: Gruszkę obrać i pokroić w małą kostkę. Kiedy zobaczyłam składniki na ten tydzień, od razu do głowy przyszły mi babeczki. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć kilka kawałków gruszki. Babeczki są miękkie, nawet na drugi dzień. Gotowe babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35-40 minut. Dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, olej i mleko. Z podanych składników, wyszło mi 16 babeczek. Pomysł podsunął mi Cookpad i wyzwanie 3 składniki :) Wystudzone babeczki udekorować polewą czekoladową i posypać rozdrobnionymi orzeszkami.