Chaczapuri

Agnieszka

Obiad

04.07.2020 13:34

Chaczapuri

0,5 kg mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka wody 150 ml wody łyżeczka soli szczypta cukru 2 łyżki oleju jajko do posmarowania Farsz : 200 g mozzarelli 250 g ricotty 200 g sera cheddar 200 g sera feta pieprz Do miski wsyp mąkę. Odstaw je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinkę. Sery zetrzyj na tarce lub pokrusz na bardzo małe kawałki dopraw pieprzem – wymieszaj je ze sobą. Na każdy placek rozłóż wymieszane sery – brzegi chaczapuri zwiń do środka, a końce połącz ze sobą tworząc kształt łódki. Tak ukształtowane chaczapuri posmaruj roztrzepanym jajkiem, następnie włóż do piekarnika nagrzanego do 240 stopni i piecz około 20 minut.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/07/04/chaczapuri/