Składniki: (blaszka 25/21 cm.) - 3 jajka - 100 g. cukru drobnego do wypieków - 50 g. masła - 1 łyżeczka ziaren anyżu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 100 g. maki pszennej typ 450 - 500 g. Na maliny wylej galaretkę, która już mocno tężeje (zbyt płynna może wsiąknąć w ciasto). Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz anyż i miksuj na najmniejszych obrotach. Jajka ubijaj mikserem (na najwyższych obrotach) razem z cukrem przez 4 minuty. Ciasto wylej na blaszkę, piecz 18 minut. Maliny wyłóż na wystudzone ciasto. Ciasto jest wilgotne i nie wymaga nasączania dzięki dodatkowi masła. Na wierzchu dużo malin i galaretka :) Smacznego!
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/07/ciasto-anyzkowe-z-galaretka-i-malinami.html