Farsz - 1 duża cebula - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki oliwy z oliwek - 500 g. pieczarek - 50 g. masła - 2 łyżki pasty podgrzybkowej Devaldano - 250 g. ricotty - 1/2 łyżeczki suszonego tymianku - 1/4 łyżeczki curry - sól, pieprz Ciasto - 300 g. mąki pszennej - 1 jajko - 2 żółtka - 1 łyżka oleju - 1/4 łyżeczki soli - 4 łyżki ciepłej wody Na małej patelni rozpuść masło, dodaj listki świeżej szałwii, sól i pieprz. Na patelni rozgrzej oliwę, usmaż cebulę i czosnek, aż lekko się zrumienią. Uwielbiam pieczarki i grzyby więc wpadłam ostatnio na pomysł, aby połączyć to ze sobą. Dodatkowo - masło - świeża szałwia - 1 białko Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Dodałam też ricottę i zajadałam z masełkiem i szałwią na kolację :) Owiń je folią i odstaw na 1 godzinę. Masełkiem z szałwią polej ravioli.