Rolada szpinakowa z sałatką chrzanową z jajkami

Magdalena
Wielkanoc
09.04.2020 1:26
Rolada szpinakowa z sałatką chrzanową z jajkami

Jednak u mnie nie będzie to rolada z łososiem wędzonym i kremowym serkiem, która jest wszystkim bardzo dobrze znana, lecz w odmienionym wydaniu ... z sałatką chrzanową z dodatkiem szynki, sera żółtego, jajek oraz rzeżuchy. Roladę zwijamy zaczynając od krótszego boku, pomagając sobie papierem do pieczenia, a następnie zawijamy w ten papier i wkładamy do lodówki na min. 2 godz., a najlepiej na całą noc. Studzimy. ok. 125 g sera żółtego w kostce ok. 250 g szynki w całości Rolada jest równie pyszna co oryginalna wersja. Następnie dodajemy ubitą z pianę z białek i delikatnie mieszamy całość łyżką. W dużej misce mieszamy pokrojoną szynkę z serem oraz jajkami. Następnie dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz sok z cytryny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią masę szpinakową. Ciasto szpinakowe z sałatką Do wystudzonego szpinaku dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy szpinak, do momenty gdy woda z niego prawie odparuje. W miseczce mieszamy jogurt naturalny z majonezem i tartym chrzanem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/04/rolada-szpinakowa-z-salatka-chrzanowa-z.html