Składniki na Truskawkową Fantazję – ciasto bez pieczenia (blaszka o wymiarach 24×24 cm): - około 200 g okrągłych biszkoptów - 2 opakowania galaretki truskawkowej - 250 g mascarpone - około 680 g jogurtu greckiego (2 duże kubki) - 500 g truskawek - 3 łyżki cukru - 150 ml wody Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszki układamy biszkopty, na nie wylewamy masę jogurtową z truskawkami, wyrównujemy i układamy drugą warstwę biszkoptów. Truskawkowa Fantazja to pyszne i bardzo szybkie do zrobienia ciasto bez pieczenia na bazie jogurtów greckich i mascarpone z kawałkami truskawek w środku. Jest idealnym deserem w czasie letnich upałów, gdyż do jego przygotowania nie potrzeba piekarnika, a ponadto jest lekkie i orzeźwiające.