Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Błyskawiczny chleb pszenny z mąką pełnoziarnistą wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 500 g mąki pszennej 500 g maki pszennej pełnoziarnistej 1 litr ciepłej wody 10 łyżek płatków owsianych 10 g suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli Bardzo prosty i szybki w wykonaniu chleb pszenny z mąką pełnoziarnistą. Piekłem 1 godz. w temperaturze 180 stopni z grzaniem góra dół bez termoobiegu. Ciasto ma odchodzić od ręki, jak będzie trzeba podsypcie trochę mąką, ale powinno się ładnie wyrobić. Ilość porcji 8 i więcej osób Błyskawiczny chleb pszenny z mąką pełnoziarnistą Wymieszałem delikatnie na środku to co dodałem i grzecznie czekałem 10 min. Sposób wykonania Mąki z płatkami wymieszałem ze sobą w misce. Na środku zrobiłem zagłębienie i wsypałem drożdże,,cukier i kilka łyżek letniej wody.