Schab pieczony w mleku

Karol
Śniadania
01.07.2020 15:46
Schab pieczony w mleku

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Schab pieczony w mleku wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Wystudziłem schab, zawinąłem w folię aluminiową i wstawiłem do zamrażalki na 20 min. Potrzebne składniki 1,2 kg schabu bez kości 8 ząbków czosnku 1/2 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 litr mleka dowolne zioła (opcjonalnie) Łącznie: 2 godz. 30 min. Ilość porcji 4 i więcej osób Schab pieczony w mleku Dla mnie przepis przez swoja prostotę jest smaczny ale dość ubogi i zazwyczaj dodaję jeszcze razem z solą i pieprzem jakieś ulubione ziółka. Świetny i bardzo szybki sposób na przygotowanie własnej produkcji wędliny w domu. Schab pieczony w mleku jest aromatyczny, delikatny i prosto się go robi. Jeśli pokroimy schab na grubsze plastry i polejemy sosem – mamy gotowy obiad. Zagotowałem mleko doprowadzając do wrzenia (pilnujcie by nie wykipiało) i połową mleka zalałem mięso w naczyniu. W trakcie pieczenia polewałem co jakiś czas, po wierzchu schab, resztą mleka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/schab-pieczony-w-mleku/