Łącznie: 45 min. Kapuśniak z kaszą Potrzebne składniki 300 g kapusty kiszonej 4 łyżki kaszy jęczmiennej 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 4 kapelusze grzybów suszonych 1 cebula plaster boczku wędzonego surowego 2 kawałki kiełbasy śląskiej 2 ziela angielskie 1 liść laurowy 1 kostka rosołowa sól (pieprz, majeranek) Sposób wykonania Kapustę płuczemy najlepiej kilka razy, szatkujemy i wkładamy do garnka zalewając wodą tak by była przykryta. Kapuśniak z kaszą wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Do drugiego większego garnka ścieramy na tarce na grubych oczkach obraną marchew, seler i pietruszkę. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Wszystko dokładnie mieszamy dodajemy kostkę rosołową, Solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek oraz płyn z gotowania kapusty do smaku. Aromatyczny i pyszny kapuśniak z kaszą np. jęczmienną, ale można i użyć innej zależnie jak komu pasuje. Wstawiamy na średni ogień i gotujemy do miękkości warzyw. Przekładamy kapustę do garnka z warzywami i dodajemy zawartość patelni. Gotujemy na małym ogniu do miękkości.