Składniki na 4-5 porcji: – 150g szpinaku – 100g ricotty – 15 truskawek – 10 pomidorków koktajlowych – 1 awokado – ½ czerwonej cebuli – oliwa (ok. 2 łyżki) – ocet balsamiczny lub krem balsamiczny z daktyli (ok. 4 łyżki) – sól, pieprz Przy podziale na 4 porcje, jedna to około 203kcal, B: 5,3g, T: 13,3g, W: 10,8g. Na talerzach układamy liście szpinaku, na nich pokrojone truskawki, pomidorki, awokado i cebulę. Im cieplej za oknem, tym mniej chce się siedzieć w kuchni, dlatego mam dla Was super przepis na sycący posiłek. Następnie na talerzach łyżeczką układamy ricottę i ponownie całość skrapiamy octem lub kremem balsamiczny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://befitbestrong.pl/salatka-z-truskawkami-awokado-i-ricotta-fit/