Składniki(blaszka 23/33): Biszkopt: mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Krem: mleko 1 litr, budyń waniliowy 2 szt, mąka pszenna 3 łyżki, cukier 0,5 szklanki, masło 200 g, kakao 2 łyżki Masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy ostygnięty budyń, krem dzielimy na dwie części i do jednej z nich dodajemy kakao i mieszamy. Upieczone ciasto odstawić do ostygnięcia a następnie przekroić wzdłuż na pół. 750 ml mleka przelac do rondelka i postawić na palnik wraz z cukrem. , Dodatkowo: galaretka truskawkowa 3 szt, truskawki, do nasączenia: woda 0,5 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, cukier waniliowy 8 g, Zapraszam na biszkopt z podwójnym kremem z truskawkami i galaretką. Na szczęście na ciasto jeszcze wystarczyło :) Galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wody, gdy zaczną mocno tężeć to wylewamy je na ciasto. Gdy mleko zacznie wrzeć to powoli wlewamy rozpuszczony proszek i energicznie mieszamy, zagotowujemy i ściągamy z palnika.