Leczo z cukinią i pieczarkami – pyszny i prosty przepis

Milena

Obiad

29.06.2020 14:03

Leczo z cukinią i pieczarkami – pyszny i prosty przepis

Składniki na leczo z cukinią i pieczarkami: 3 średniej wielkości cukinie 500 g pieczarek papryka czerwona 500 g kiełbasy (typu śląska) 2 cebule około 500 ml passaty pomidorowej 2 łyżki smalcu (lub oleju rzepakowego) oregano, papryka ostra, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, sól Przygotowanie Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę. Tym razem do standardowych składników takich jak papryka cukinia, i kiełbasa dodałam pieczarki, które zostały podsmażone na smalcu. Leczo z cukinią i pieczarkami jest pyszną propozycją na sycący, aromatyczny i pełen warzyw obiad, który zasmakuje całej rodzinie. W tym czasie cukinię kroimy w kostkę, a paprykę w paski. Leczo dusimy na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż cukinia i papryka będą miękkie.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2020/06/leczo-z-cukinia-i-pieczarkami/